Ladies Circle 78 x SHE DID

På SHE DID arbetar vi helhjärtat med den övergripande visionen att bidra till en snällare värld där såväl människor som planet ska må bra. Vår hållbarhetsstrategi grundar sig i FN’s Globala Mål för en hållbar utveckling där vi bland annat fokuserar extra mycket på mål 3: God hälsa och välbefinnande. Som FN uttrycker det: “God hälsa är en grundläggande förutsättning för människors möjlighet att nå sin fulla potential…”. 
Globala Målen: Främja mental hälsa
Organisationen MIND har gjort en temperaturmätning över den psykiska hälsan i Sverige 2021 och där kom man såg man att hela 49% av alla kvinnor lider av psykiska besvär i form av ängslan, oro eller ångest. Praktiskt taget varannan kvinna . Samtidigt som det är en skrämmande hög siffra, är det också viktigt att veta att man inte är ensam. För att förebygga psykisk ohälsa beskriver MIND att det är viktigt att minska skammen kring att prata om psykisk ohälsa. Det behövs också fler och bättre insatser som ökar kunskapen om just psykisk hälsa samt stöd och verktyg för att bättre hantera känslor och motgångar i livet.
Instagram Må Bra Tips från SHE DID's följare

På SHE DID försöker att sprida positiv energi till kvinnor i deras vardag och hoppas att vi kan vara en källa för daglig inspiration. I den mån vi har möjlighet försöker vi dra vårt strå till stacken för främja välmående. På vår instagram story samlade vi i veckan in våra följares bästa (små som stora) “må bra” tips. Tusen tack till er alla som bidrog med just era tips. Ni hittar tipsen som “höjdpunkter” under rubriken välmående i vår instagramprofil HÄR.

Ladies Circle 78 Nässjö x Fonden för Psykisk Hälsa x SHE DID

I december sponsrar också SHE DID bland annat Ladies Circle -78’s Julkalender där intäkterna oavkortat går till Fonden för Psykisk Hälsa. Fonden för Psykisk Hälsa är en ideell skattebefriad fond med huvudmålsättning att förebygga psykisk ohälsa, öka livskvaliteten hos de människor som får psykisk sjukdom samt att rädda liv. Läs mer om fonden HÄR

Avslutningsvis vill vi på SHE DID nu passa på att önska er alla alla en riktigt fin vecka och framför allt påminna er om att ta hand om er.

DU är viktig och värdefull.

Glöm aldrig det.

Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända